Monsterjakt i Aftonbladet!

För några veckor sen rapporterade Aftonbladet om en alien-baby hittad i Mexico:
alien1.png
Eller i alla fall hade UFO-experten Jamie Maussan inte sett nån sån förrut och antog att det måste vara en utomjording. Den stackars utomjordingen hittades levande men blev ihjäldränkt av en bonde som blev livrädd när han såg den (det är sant, han lovar). Jag skrev om det här..

linje b-s.jpg

Den historien har stora likheter med en historia som dök upp på aftonbladet nyligen:
Skärmavbild 2009-09-21 kl. 09.46.08.png

————————————-
Det här stackars monstret hittades i en grotta i Cerro Azul, Peru av en grupp ungdomar som omedelbart blev rädda slog ihäl dem med stenar och pinnar. Varelsen har på olika internetforum beskyllts för att vara allt från bluff till utomjording och muterat monster. Att det är en bluff är förståss inte omöjligt. Utomjording ligger givetvis långt nere på trovärdighetsskalan (varför skulle en naken utomjording bo i en grotta i peru). Aftonbladet nämner också teorin jag tycker verkar mest rimlig, att det är en död och naken sengångare. Och när jag tittar på sengångarbilder ser det väldigt rimligt ut.
Skärmavbild 2009-09-21 kl. 09.36.12.png
Sengångare till vänster. Den här jämförelsebilden kommer från Dailyhuff.com
Nån pervers typ har rakat och dränkt en sengångare. The bastards!!!

linje b-s.jpg

Men Aftonbladet hittar fler monster. I slutet på augusti rapporterade de en ny bild på Loch-Ness-monstret. Det har väl aldrig direkt funnits några trovärdiga bilder på något monster i Lock-Ness, men den sista tar priset.

”Jag trodde inte mina ögon”, säger Jason Cooke som hittade Nessie på Google Earth:
nessie-google-earth.png
”Jag ser inte monstret… är det under båten?”

Vid artikeln kan du rösta om du tror det är en båt eller ett odjur. Gå gärna in ge odjuret din röst. Det håller på att förlora stort 😉

Ärligt talat, aftonbladets rapportering är lite väl löjlig då de rapporterar som om båt och odjur vore lika trovärdigt. Visst är det en riktigt intressant historia. Men det intressanta är att nån stolle tror han hittat Loch-Ness-monstret på google earth.

Du kan själv titta på Nessie i google earth på Latitud 57°12’52.13″N, Longitud 4°34’14.16″W

linje b-s.jpg

Men monsterrapporterna haglar över Aftonbladet. Här ser vi ett webb-TV repportage från när storsjöodjuret fångats på film.

Och för er som inte orkar titta på aftonbladets webb-TV kommer här ett kort sammandrag

Det här är en film som visar botten på storsjön, där det mytomspunna storsjöodjuret sägs hålla sig gömt utan minsta tecken på existens.

Skärmavbild 2009-09-21 kl. 10.37.01.png

Repet du ser på bilden är tydligen mycket intressant, speciellt för turismen, eftersom det hävdats vara storsjöodjuret.

Reportern påstår också att det omöjligt kan vara ett rep, eftersom man med värmekamera kunnat registrera värme från det. Om man verkligen skickat ner en värmekamera till botten på storsjön, och om värmekamera verkligen fungerar på botten vet jag inte. Men tydligen har bilderna från värmekameran hållits gömda. Antagligen för att undvika panik.

IR_0302-b.jpg
Så här brukar värmekamerabilder se ut.

linje b-s.jpg

Men det kan kännas deprimerande att bara ta upp fantasimonster. Det finns många riktiga fantastiska djur såväl i vatten som på land. Den här fisken kallade Aftonbladet ”Monsterfisken med genomskinligt huvud”.

Varför den kallas monster vet jag inte riktigt, men huvudet är riktigt läckert faktiskt. Eftersom huvudet är genomskinligt kan den titta rakt upp genom sitt huvud och dess ögon är extremt ljuskänsliga.

monsterfisk_865997l.jpg
Macropinna microstoma, heter den egentligen.

linje b-s.jpg

Vi hittar ofta mystiska okända kadaver. Vissa kan vi identifiera, vissa inte. Ibland är det djur vi känner till sedan tidigare. Ibland nya.

Montauk_monster_carcass_May_2009.jpgMoore's Beach ziphiid head shot.jpgMontauk new 2 resized.jpgZuiya-Maru Yano photos.jpgcow.jpg

Scienceblogs.com;s Tetrapod Zoology har en ordentlig redogörelse för ett antal monsterfynd här.

linje b-s.jpg

Världen är full av riktiga bisarra djur.

95185913rx3.jpgflying_squirrel.jpg
95185880nb9.jpgSkärmavbild 2009-09-21 kl. 11.47.44.png
Skärmavbild 2009-09-21 kl. 11.49.15.pngSkärmavbild 2009-09-21 kl. 11.50.00.png

Att hitta nya varelser är förstås kul. Men sjöodjur på google earth och utomjordingar i Peru ska vi nog inte räkna med.

“Isn’t it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?” – Douglas Adams

Annonser

One thought on “Monsterjakt i Aftonbladet!

  1. det monstret som är nest högst upp är läskigt men när jag kollade sist så stod det detta monstret kom upp ur vattnet och skrämde några barn och dom blev så rädda så att barnen kastade stenar på den så att den dog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s