Lite bättre julgodis! Och en bra julklapp!

Jul! Julgodis! Suck…

Är du trött på knäck och pepparkakor, less på mandelmassa eller ogillar ischoklad? Klart du är! Så varför gör du samma gamla skräp år ut och år in? Just det! Tradition! Men överväg att för en gångs skull bryta gamla sega mönster och pröva på den nya formen julgodis som alla pratar om! Just det! Idag ska vi baka Popcorn-Tårta!

img_47211.jpg

linje-r-s1.jpg

Receptet är stulet härifrån. Tack Sara!

Popcorn-tårta
ca 2 msk matolja
0,5 dl opoppade popcornca
1,5 liter vaniljglass
0,5 dl kolasås
0,5 dl ljus sirap
75 g smör
100 g kex av bragotyp
100 g digestivekex

Poppa popcornen – kom ihåg att INTE salta.
Blanda kolasås och sirap. Häll sirapsblandningen över hälften av popcornen. Andra hälften sparar du till garnering. Blanda.
Ta fram en skål som har rätt form för den tårta du vill göra, t.ex. en springform. Klipp till en bit smörpapper så att den täcker formens botten på ett ungefär.
Häll i popcornmassan. Bred ut den över botten.
Sleva upp glass och tryck ut den ovanpå popcornmassan. Fortsätt så till det bara är ca 2 cm kvar till kanten. Ställ formen i frysen.
Smält smöret. Krossa kexen, för hand eller i mixer till smulor. Blanda med smöret till en jämn massa.
Ta ut formen ur frysen och tryck ut kexmassan jämnt över glassen.
Ställ in i frysen igen och låt stå där ett par timmar.
En stund innan servering, ta ut formen och lägg över den på serveringsfatet (vänd upp och ner tills den släpper). Dekorera med resten av popcornen.

skacc88rmavbild2009-12-21kl-22-01-391.pngskacc88rmavbild2009-12-21kl-22-01-481.pngskacc88rmavbild2009-12-21kl-22-02-051.pngskacc88rmavbild2009-12-21kl-22-02-261.pngskacc88rmavbild2009-12-21kl-22-02-481.pngskacc88rmavbild2009-12-21kl-22-03-091.pngskacc88rmavbild2009-12-21kl-22-03-171.png

Den var helt enkelt vrålgod! Gillar du popcorn? Gillar du tårta? Då kommer du älska popcorntårta!

skacc88rmavbild2009-12-21kl-22-04-521.png

linje-r-s4.jpg

Det var min suveräne vän Gustaf som hittat receptet på popcorntårta! Han hade också en oväntad julklapp! En kopia av Charles Darwins kioskväntare från 1859 – “The Origin of species”.

comfort_origin_book1.jpg

Men inte vilken version som helst! Specialversionen med ett 50 sidor förord av den entusiastiske evangelisten Ray Comfort. Versionen som delats ut gratis still massor av studenter i USA. Hur blir det när en kreationist skriver ett förord till en bok som “The Origin of species”? En intressant idé…

Ray går all out och jämför Darwin med Hitler, pratar om hur evolution är omöjligt, hur DNA bevisar att gud finns och kommer sedan igång och pratar om religion, vilket är helt orelaterat! Sen jämför han olika religioner med varandra och kommer fram till att kristendom är den enda som stämmer! Han avslutar med lite tips på hur du kan komma närmare gud och växa som kristen, vad det nu alls skulle ha att göra med boken i fråga…?

En riktigt bra video om utgivningen av boken.

bild2009-12-21kl-22-101.jpg
Att läsa Ray Comforts introduktion är både skrattretande och stundtals smärtsamt. Men bortser du från de första 50 sidorna är det en helt komplett version av “The Origin of species”. Tack Gustaf!

linje-r-s6.jpg

Ray Comfort är samma kille som gjort sig känd som bananaman genom sitt underbara argument för guds existens baserat på jämförelsen mellan en cola-burk och en… banan…

Annonser

3 thoughts on “Lite bättre julgodis! Och en bra julklapp!

 1. JAAA popcorn tårta XD
  fan va bra ide, det kanske man skulle prova nån gång 🙂

  Nästa fråga: gillar du kaviar? gillar du sylt?
  BLANDA!!! XD

  Angående boken så tror jag att det funkar så här:
  Genom att de låter folk läsa förorden, och de vet att boken kommer efteråt så skaper de mer förtroende för att folk ”vet” att de enkelt kan kolla i boken om det stämmer som står i förorden. När de sedan läst förorden så har de ingen lust att läsa boken längre eftersom att allt ändå bara är fel, det skulle bara vara tråkigt och ta upp onödigt mycket tid.

  Om de vill att nån ska ta seriöst på det dom säger så borde dom väll ta och skriva allt som efterord?
  Det är nästan som om dom vet att det de skrivit är felaktigt, och bara vill att fler ska ansluta sig till deras religion…
  eller så kanske de inte tänkte mycket alls och bara ville att folk skulle få veta att deras religion är det enda rätta så fort som möjligt -_-‘

  Fast ja skulle inte tacka nej till ett exemplar, men ja antar att det bara var i USA som de gav ut boken gratis?

  1. Klart du ska! 😀 Den är förvånansvärt god!

   Angående boken har du säkert rätt. Förordet är vad som ät tänkt att läsas och avslutas med orden:

   ”Please don’t toss this book aside. If it’s been helpful to you, pass it on to someone you care about – there’s nothing more important than where you will spend your eternity. Thank you for reading this.”

   Det låter lite som om boken vore slut där, när den egentligen inte börjat än. Kan tilläggas att förordet har stor lättläst text, medan resten av boken (den egentliga boken) har pytteliten. Utgivaren verkar ha tänkt att det är just förordet som ska läsas.

   De delas bara ut i USA, ja. Men den går att beställa billigt. Den är attans billig…
   http://www.livingwaters.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=393&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=199&lang=en

   För övrigt är det en bok som bara är kul att ha som en ”artefakt”. Den är kul att ha stående i bokhyllan, men är inte värt att läsa om den inte är gratis. Förordet finns att hitta på internet dock. Hittar inte var just nu.

 2. jag är lite förvånad att jag hadde rätt ja trodde mer på att de bara var korkade :/ (naiv som vanligt).
  Jag kan nog klara mig utan att läsa förordet men tack för länken 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s