Det spökar på dagis och norge gör fel!

Visst kan barns fantasi skena iväg ibland. Vuxnas också förstås, vi kan se saker som inte finns där och vi kan inbilla oss intryck. Speciellt om vi känner efter.

Här är en förskola i Norge som där spökhistorier flödat och flera barn har sett dörrar som öppnats och en mystisk man som smygit omkring. Och det är väl inte såå konstigt? Så är det väl på dagis?

Det här har dock gått så långt att någon i personalstyrkan faktiskt kontaktat en andeutdrivare för att få stopp på spöket. Tanken var sen att få dit en präst att välsigna dagiset. hmmm…

Skärmavbild 2010-03-28 kl. 17.01.21.png

Men ärligt talat? Vad är detta?!?!? Ska vi skydda barnen från vad som helst? Ska barnen växa upp och lära sig att medium och präster måste hjälpa dig så fort du har ett mysterium framför dig?!? Ska vi inte lära barnen initiativ och att ta saker i egna händer?!?! Annat var det på min tid….

tänker.png
Jag tänker tillbaka på när jag gick på dagis. Det var bättre förr. Då hade vi aldrig låtit nån nedrans andeutdrivare ta hand om vårat spöke! Spökar det på vårat dagis är det vårat jobb! Så var det då!

Vi hade beväpnat oss med kottar och pinnar, ja vi hade fått smuggla in dem eftersom du inte får ha vapen inomhus på dagis. Sen hade vi gillrat en fälla för spöket.

Vi hade gömt oss i kuddrummet, antagligen under sovtiden då spöket med störst sannolikhet spökar. Sen hade vi lagt ut kulor på golvet innanför dörren. Antagligen hade vi gömt oss bakom muren av kuddar som stod längs väggen. När spöket kommit in genom dörren hade det halkat på kulorna. Sen hade vi kastat oss över det och slagit det medvetslöst med våra insmugglade vapen. Men vi hade inte dödat det. Vi hade nog fångat det i en flaska eller blomkruka och tämjt det.

Sen hade spöket fått vara med oss regelbundet. De andra barnen fick stå på kö för att titta på vårt spöke. De hade fått klappa det också, om de var snälla. Antagligen hade fler barn fångat spöken efter det, och ingen hade varit speciellt rädd för dem länge.

Hade jag och mina vänner gått på det dagiset nu hade vi tagit hand om spöket själva! I vår fantasi förstås… precis som medium och präster gör!

linje b-s.jpg

Artikeln i DN:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/andeutdrivare-mot-dagisspoke-1.1065609

En norsk artikel om samma sak:
http://www.smp.no/nyheter/article190668.ece

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s